Wedstrijdverslag Braassemermeer

Hieronder een kort verslag, met dank aan de WV Braassemermeer:

Het Onderling Kampioenschap Westlarder Hardzeilerij vond plaats onder moeilijke omstandigheden. Een harde wind, met vlagen tot 28 knopen, vormde een behoorlijke uitdaging voor de zeilers en hun bemanning. Er moest hard gewerkt worden.

Na een wal pauze, werd de 2e wedstrijd deze dag zonder problemen afgerond. Dat de Westlanders een hechte groep vormen, bleek wel tijdens het diner buffet. Mannen, vrouwen en kinderen, het is 1 groot gezellig geheel, een biertje ging er dan wel in! Dat werd vervolgens voortgezet in de voormalige soos ruimte van het clubhuis en eindigde op de boten zelf.

Dat het laat was geworden, bleek zondagochtend. De wedstrijdleiding stond al helemaal klaar voor het palaver…maar op een enkele zeiler na, was er nog weinig beweging rond de boten. Nadat Marijke Hasselman, de wedstrijdleidster, even een oproep had gedaan via de buitenluidsprekers, stroomde de ledenzaal snel vol.

Bewolkt, een beetje regenachtig en een sterk toenemende wind, noodzaakte te wedstrijdleiding de C-klasse uiteindelijk af te korten, waarna de prijsuitreiking volgde:

Winnaar in de A-klasse is geworden: Nico Persoon met de Antonius
Winnaar in de B-klasse is geworden: Anton Solleveld met de Onderneming
Winnaar in de C-klasse is geworden: Frank Kortekaas met de Blauwe Beer

De WV Braassermeer hebben ook foto’s gemaakt van de wedstrijd, deze staan hier.

Kijk ook eens op hun website: www.braasemermeer.nl